MIZ Visoko: Okončana velika akcija prikupljanja pomoći za migrante

Date:

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Visoko tokom prošlog mjeseca u svim džematima organizarao je veliku humanitarnu akciju pod nazivom “Topla odjeća i obrok za migrante”, u okviru koje su prikupljani topla zimska odjeća i obuća, sredstva za ličnu higijenu i konzervirana hrana.

Akcija je počela polovinom decembra tematskom hutbom koordinatora za društvenu brigu MIZ Visoko Adnan ef. Muratovića, koja je pročitana u svim džamijama na području Medžlisa.

Prvi dio akcije, prikupljanje po džematima, okončan je 22. decembra, a potom su imami u saradnji sa džematskim odborima izvšili sortiranje, pakovanje i transport prikupljenih artikala u centralni sabirni punkt.

U srijedu 25. decembra grupa imama prepakovala i utovarila robu na šleper, koji je narednog dana isporučen u skladište “MFS EMMAUS” Doboj Istok. Ova međunarodna humanitarna organizacija, koja svakog dana odvozi po 200 obroka za migrante u Tuzlu, će po ukazanoj potrebi vršiti dalju podjelu prikupljenih artikala za migrante na području Tuzlanskog kantona (TK).

Akcija je bila izuzetno uspješna i sakupljene su desetine hiljada zimskih odjevnih predmeta i obuće, stotinu vreća za spavanje i oko 4.000 kg konzervirane hrane i sredstava za ličnu higijenu.

MIZ Visoko zahvaljuje svima koji su učestvovali u akciji, a posebno Kenanu Mehmedagiću, koji je prostorije svoje firme “Kokos commpany” stavio na raspolaganje za skladištenje robe,  ali i izvršio njen transport.

(A.M./MIZ Visoko)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related