Mladi džemata Buci posjetili teško oboljelog Ivu Galića iz Zagorice

Date:

Mladi džemata Buci, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Visoko, posjetili su teško bolesnog Ivu Galića (33) iz mjesta Zagorice, te mu uručili potrebne lijekove i novačnu pomoć, a njegovoj majci poklon povodom nastupajućeg blagdana Božića.

Humanitarci sa Buka su i ranije pomagali Ivi i njegovoj majci, koji teško obolio od šećera, oslijepio i ide na dijalizu.

Ivo i njegova majka žive od skromne majčine penzije i njegove invalidnine, a za terapije i trakice za mjerenje šećera potrebno je mnogo novca, kojeg oni nisu u mogućnosti osigurati.

Imam džemata Buci Ermin ef. Ahmić poručio je kako su mladi iz ovog džemata još jednom pokazali da smo svi, bez obzira na vjeru i naciju, okovani istim teškim usudom dunjaluka, te da nam valja, iz dana u dan, u skladu sa našim mogućnostima, činiti dobro, te olakšavati jedni drugima, jer, svaki čovjek je Božiji rob, koji zaslužuje ljubav, pažnju i podršku.

– No, iako smo svi ljudi, rijetko je ko čovjek! Molim Uzvišenog Boga da srca ljudi ispuni razumijevanjem i brigom jednih za druge, da nam omili komšijsku solidarnost i volju da u zajedničkoj radosti i sreći gradimo društvo slobode, napretka i jednakopravnosti za sve ljude. I nikada ne zaboravimo, budimo dio dobra, jer “onaj ko učini koliko trun dobra, vidjet će ga”! – poručio je ef. Ahmić.

(E.A./ Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related