Mladi iz Srebrenika najbolji fudbaleri na malonogometnom turniru Muftijstva tuzlanskog

Na početku turnira obratio se muftija tuzlanski mr.sc Vahid-ef. Fazlović, koji je ujedno i otvorio turnir, a mladima je između ostalog, poručio:

„Vi ste danas ovdje povodom 1. marta, jednog velikog datuma, događaja koji je za svakog Bošnjaka, u Bosni i izvan nje, veoma važan i bit će važan i u budućnosti. Mi Bošnjaci imamo sve što imaju i drugi narodi, imamo svoju zemlju, ona nije od juče. (…) Čuvajte jedni druge, vi ste jedni drugima najpreči.“

Historijski čas o važnosti 1. marta je održao Ahmed Omerović, profesor u Behram-begovoj medresi, koji je ukazao na njegovu važnost i značaj.

U sportskom dijelu programa mladi 15 medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog učestvovali su u malonogometnom turniru i takmičenju iz stonog tenisa. Aktivnosti je koordinirao i pratio hafiz Abdullah Kapo, koordinator za rad s mladima pri Muftijstvu tuzlanskom. „Cilj ovog turnira je da se omladina okupi, upozna, druži i ostvari kontakte koji će trajati i nakon turnira“- kazao je hafiz Kapo.

Nakon završenog sportskog natjecanja u stonom tenisu skor je bio sljedeći:Prvo mjesto zauzeo je Tursić Amar (Modriča), drugo Nočić Sadmir (Vlasenica), a treće Nočić Rahman (Zvornik). A u nogometu Prvo mjesto u pripalo je ekipi mladih iz Srebrenika, drugo ekipi Gračanice, a treće ekipi Banovića.

D.B.