Mnogo smo bolji od Portugala

Po završetku susreta Marković je izjavio da je BiH odigrala još jednu odličnu utakmicu, te da je ekipa Portugala došla do izjednačenja zahvaljujući lošem suđenju i velikim brojem isključenja u reprezentaciji BiH.

– Bili smo mnogo bolji od Portugala, ali loše suđenje i veliki broj isključenja uslovili su da Portugal dođe do izjednačenja. U svakom slučaju bili smo mnogo bolja ekipa od njih i siguran sam da ako ovako budemo igrali u grupnoj fazi možemo proći grupu – rekao je Marković.

Naglasio je da su igrači iz drugog plana dobili više prilike za igru u današnjem susretu, te da su ukazanu priliku neki znali iskoristiti, a neki ne.

– Vidi se da mnogim igračima još uvijek nedostaje utakmica i iskustva. Smatram da je odluka da dođemo ranije u Katar i odigramo ovaj turnir bila puni pogodak. Rezultat nije bio u prvom planu, a najbitnije je da su igrače zaobišle povrede – zaključio je selektor BiH.

Bh. rukometaši u tri kontrolna meča ostvarili su dva remija i poraz. Dva susreta odigrali su protiv Portugalaca, u prvom su poraženi rezultatom 26:22, u drugom su remizirali 22:22, a jedan meč odigrali su protiv selekcije domaćina prvenstva – Katara, s kojim su također remizirali rezultatom 22:22.

(Fena)