Mostar: Otvoren Četvrti kamp za mlade

Date:

Četvrti “Kamp za mlade”, jedinstveni edukativno-rekreativni program Mreže mladih Mostarskog muftijstva i Info servisa Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar, otvoren je u Karađoz-begovoj medresi, a do 8. januara 47 učesnika iz devet medžlisa imaće priliku intenzivno družiti se kroz duhovne, kulturne i rekreativne sadržaje.  

– Osnovni i temeljni cilj Kampa je da ostvarite prisnu vezu sa našim Gospodarom, klanjajući namaze i kroz vaša druženja – kazao je ba otvaranju pomoćnik glavnog imama Kenan ef. Ovčina.

Ovom prilikom protumačio je hadise o sjećanju na Allaha i očuvanju moralnih vrijednosti.

– To je ono čuvanje koje će nas učiniti uspješnim i sretnim u životu. Ukoliko ne čuvamo sjećanje na Allaha u našem svakodnevnom životu, sami sebi iskušenja i neprijatnosti dozivamo  – pojasnio je ef. Ovčina.

Organizacija ovakvih vidova druženja za mlade, primijetio je, dobra je osnova za početak njihovog duhovnog rasta.

– Blagodat ovakvih kampova se ogleda u tome što većinu učesnika poslije možemo susresti u džamijama u džematskim aktivnostima – istakao je ef. Ovčina.

U programima Kampa planirano je da se održe različiti seminari, radionice kaligrafije, slikanje ebru tehnikom, radionice Gorske službe spašavanja, predavanja, razgovori i druženja sa imamima i glavnim imamima, sportske aktivnosti, te posjete Bjelašnici, Počitelju, Blagaju i Stocu. 

H.E

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related