Mostar: Pobjednici takmičenja iz turskog jezika dobili novčane nagrade i putovanje u Tursku

Proglašeni su pobjednici subotnjeg takmičenja iz turskog jezika u organizaciji Instituta “Yunus Emre” i Pedagoškog zavoda Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje je održano u Mostaru.

Organizatori su najuspješnije adekvatno nagradili pa su najbolji osnovci dobili novčane nagrade u iznosu od 250 KM, drugoplasirani od 150, a trećeplasirani u iznosu od 100 maraka. Nagrađeni su najbolji po svim razredima.

Posebne nagrade dobili su pobjednici u konkurenciji srednjoškolaca.

– Ovog puta smo odlučili da tri najbolja srednjoškolca dobiju putovanje u turski grad Kayseri. Pomogli su bratski grad Kayseri i njihov Crveni polumjesec. Nagrađeni će tokom putovanja svakog dana u prijepodnevnim satima imati priliku učiti turski jezik, a u popodnevnim obilaziti Kayseri i okolne gradove, uživajući brojne znamenitosti – rekao je za AnA direktor Instituta “Yunus Emre” Mostar Yunus Dilber.

Na takmičenju je učestvovalo 60 učenika s područja Hercegovine koji uče turski kao drugi jezik u 20 osnovnih i 11 srednjih škola

– U ovom kantonu više od 1.300 učenika uči turski jezik. Oni se prvo takmiče u svojim školama, a onda najbolji dolaze kod nas – rekao je direktor Instituta “Yunus Emre” u Mostaru Yunus Dilber.

(Preporod.info)