Mostar: Svečana akademija vrtića Zem-zem

 

Svečanom akademijom upriličenoj na malonogometnom stadionu u USRC-u „Midhat Hujdur Hujka“ u Sjevernom logoru sinoć je Dječiji vrtić Medžlisa IZ-e Mostar „Zem-zem“ ispratio devetu generaciju školaraca i označio završetak još jedne nastavne godine. Ove godine „Zem-zem“ je ispratio 70-tero djece koji će od septembra svoje obrazovanje i odgoj nastaviti u mostarskim osnovnim školama. Vrtić ima sedam organizacionih jedinica, deset odgojnih grupa a pohađalo ga je preko 250 djece.  

Akademija, u kojoj su djeca iz vrtića bez imalo treme pokazala stečena i usvojena znanja, recitirajući i pjevajući dječije pjesme, učeći ilahije i izvodeći prigodne igrokaze, izmamila je topla osjećanja sreće, osmijehe i oduševljenja roditelja, djedova, nena i mnogobrojne publike, jer po prvi put njihovi mezimci su javno izrazili svoju osobnost.  

Direktorica Dječijeg vrtića „Zem-zem“ Minja Sefić s dužnim poštovanjem zahvalila se na nesebičnoj podršci Medžlisu IZ-e Mostar, Muftijstvu mostarskom i drugim društvenim strukturama u Gradu Mostaru što su im pomogli da uspješno okončaju još jednu nastavnu godinu.   „Ovaj kolektiv broji preko 25 radnika. I svi smo mi na usluzi i djeci i roditeljima. Nastojimo da ostvarimo što bolju saradnju sa njima i to je jedini način na koji se promoviramo. Vrtić „Zem-zem“ nema prostora da objavi javni poziv za upis djece jer su sva mjesta unaprijed popunjena. A za to je zaslužan kvalitet našeg rada, odnosno  kvalitetan rad naših odgajatelja“, pojasnila je direktorica Sefić.

Akademija na kojoj su izmamili brojna simpatije roditelja, prema njenim riječima, je na svojevrstan način  satisfakcija svim uposlenicima za uloženi trud i zalaganje.  „Sreća svakog djeteta je naš cilj. Biti dio dječijeg razvoja i biti podrška roditelju je ključ uspjeha i podstrek za nove radne pobjede“, kazala je Sefić.