Mostar: Završetak ramazana obilježen koncertom

Na koncertu je nastupilo 11 školski horova koji nastavu izvode po federalnom nastavnom planu i programu O.Š. “Mustafa Ejubović – Šejh Jujo”, O.Š. “Mujaga Komadina”, Četvrta osnovna škola, Šesta osnovna škola, O.Š. Zalik, O.Š. Bijelo Polje, O.Š. Blagaj, O.Š. Gnojnice, O.Š. Gubavica, O.Š. Vrapčići i O.Š. Drežnica, hor Centra za djecu sa posebnim potrebama Los Rosales i specijani gosti vokalnog ansambla Horoljupci iz Bugojna.

Koncert je upriličen u povodu dolazećih dana mubarek Bajrama a organizatori su naglasili kako im je cilj kroz pjesmu i osmijeh Gradu Mostaru poslati poruku radosti dobra i mira. „ Ponosni smo da kroz ove koncerte iznova odgajamo nove generacije mladih ljudi, da ih učimo dobroti i humanizmu, da ih učimo dostojanstvu“, kazao je Kmetaš.

{gallery}mostar_koncert:::0:0{/gallery}

Predsjednik G.D. „Preporod“ Mostar mr. Haris Omerika ističe da je ovaj koncert osvježenje kako za djecu tako i za njihove roditelje ali svojevrsna podrška procesu obrazovanja i njegovanja muzičke kulture  kod mladih u Mostaru. Muzička pratnja na koncertu bili su članovi orkestra Sawt dok su u tehničkom smislu značajan doprinos pružili članovi Info-servisa za mlade.