Mreža mladih Muftijstva sarajevskog: Obilježavanje 25. godišnjice genocida u fokusu aktivnosti

Date:

Obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici i realizacija brojnih predramazanskih aktivnosti biće u fokusu novog modula tekućeg semestra Mreže mladih Muftijstva sarajevskog.

Na današnjem radnom sastanku koordinatora Mreže mladih svih medžlisa sa područja Muftijstva istaknuto je kako će biti realizarane tematske radionice koje bi tretirale pitanje genocida u Srebrenici i doček ramazana.

Nakon toga će uslijediti različite aktivnosti unutar javnog diskursa s ciljem skretanje pažnje šire društvene zajednice na važnost sjećanja na tragičnu i opominjuću prošlost, te na značaj duhovne pripreme za mjesec ramazan.

Tokom današnjeg sastanka u Sarajevu rezimirane su i aktivnosti realizirane tokom prvog modula ovog semestra, kada su vođeni razgovori o pojmu mudrosti i obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Pohvaljena je činjenica da je svaki medžlis ove aktivnosti realizirao na svoj i autentičan način unutar zadanog tematskog okvira, pa su one bile međusobno različite, ali sa istim porukama.

(muftijstvosarajevsko.ba/Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related