Mreža mladih Stari Grad bajramskim paketićima obradovala štićenike Zavoda Mjedenica

Mreža mladih Stari Grad pri Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i ove godine je bajramskim paketićima obradovala štićenike Javne ustanove Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica

Iz Mreže mladih Stari Grad navode kako je riječ o tradicionalnoj saradnji sa zavodom, u okviru koje posjećuju štićenike i korisnike radionice za radnu okupaciju na Bistriku, a tom prilikom ih obraduju prigodnim poklonima za Ramazanski bajram.

– Realizacija ovog vrijednog projekta počela je 2017. godine u saradnji s džematom Careve džamije, a poseban je jer mladi svojim prilozima obezbjeđuju sredstva za kupovinu poklona za štićenike zavoda – navode organizatori, prenosi Anadolija.

Nakon dvije godine uručivanja poklona na kućnim adresama zbog okolnosti pandemije koronavirusa, ove radost je bila posebna i potpuna zbog mogućnosti ponovnog okupljanja bez ograničenja.

Članovi Mreže mladih najprije su odabrali po jednog štićenika zavoda, nekoliko dana ranije pitali ih koja bi to bila njihova želja za Bajram, a potom, za njih 28, kupili željene poklone i izmamili osmijehe na lica.

Članovi Mreže mladih Stari Grad, predvođeni koordinatorom Mirsadom-ef. Đerzićem, zahvalili su uposlenicima zavoda na čelu sa direktoricom dr. Mirsadom Čakal, za podršku u realizaciji ovogodišnje akcije.

(Preporod.info)