Mreža mladih Stari Grad: Radionice o tradicionalnim umjetnostima

Mreža mladih Stari Grad, u saradnji sa Berise akademijom, realizira edukativne i kreativne radionice o tradicionalnim umjetnostima, a sve u cilju razvoja kapaciteta i sticanja novih vještina kod mladih, korisnog korištenja vremena, ali i novih saznanja o ovoj temi.

-Ovo je izuzetna prilika da se mlade osobe upoznaju sa više vrsta tradicionalnih umjetnosti putem kreativnih radionica sa vrsnim edukatorima i umjetnicima- kazao je g. Irfan Garić, direktor Berise akademije.

Prema njegovim riječima do sada uspješno realizovano 7 radionica tradicionalnih umjetnosti i to: Kaligrafija, Ebru, Folija, Filcanje, Dekupaž, Simegrafija i String art.

U narednom periodu je planirano da se urade još dvije radionice tradicionalne umjetnosti i predavanje i turistička tura o historijskom razvoju tradicionalnih umjetnosti u Sarajevu koju će realizovati univerzitetski profesor historije umjetnosti dr. Haris Dervišević.

Završna aktivnost projekta je zajednička izložba radova svih polaznika ovog projekta koja će se održati u subotu 19. decembra 2020. godine od 14 sati u prostorijama Berise akademije Sarajevo, Avdage Šahinagića 14 (preko puta Vijećnice).

Izložba će biti otvorenog tipa i svi su dobro došli, sve aktivnosti projekta rađene su u skladu sa svim propisanim epidemiološkimh mjera.

(Preporod.info)