Mreža mladih Tuzla: Tribina povodom Dana nezavisnosti Bosne i Herecegovine

Date:

U Centru za mlade Tušanj u ponedjeljak 28. februara 2022. godine Mreža mladih Medžlisa Tuzla organizovala je tribinu povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Tribini je prisustvovao glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, tuzlanski imami i omladina.

Glavni imam Huskanović se zahvalio Mreži mladih i njenim članovima što kroz ovakve i slične aktivnosti iskazuje i njeguju ljubav prema domovini, potičući ih da to čine i ubuduće. Hafiz Huskanović je uputio i čestitku povodom Dana nezavisnosti Bosne i Herecegovine. 

IMG_6024.jpg - Mreža mladih Tuzla: Tribina povodom Dana nezavisnosti Bosne i Herecegovine

Okupljenoj omladini i gostima obratio se bosanskohercegovački književnik i novinar Mehmed Meša Pargan.

Pargan se tokom svog obraćanja prisjetio historijskih momenata koji se tiču referenduma održanog prije 30 godina, kojim je obnovljena nezavisnost naše domovine. On se prisjetio i nekih životnih iskustava s početka agresije, a potom i doprinosa koji je u to vrijeme i sam dao.

Mladima je uputio upečatljive poruke o značaju jakih temelja njihove naobrazbe, koji su temelj svih daljih napredovanja i koraka ka uspjehu. Pargan je naglasio značaj doprinosa zajednici i resursa vremena koji je najvažniji resurs koji imamo i koji možemo odvojiti i uložiti za zajednicu i našu domovinu. Naveo je niz poticajnih razmišljanja koje su okupljenoj omladini mogle biti poticaj za šire promatranje stvarnog stanja i njihovog aktuelnog učešća na polju doprinosa i izgradnje ambijenta u kojem živimo.

IMG_6016.jpg - Mreža mladih Tuzla: Tribina povodom Dana nezavisnosti Bosne i Herecegovine

Program su izvedbom kasida uljepšale članice Mreže mladih Amina Hadžimehmedović i Amna Husić. Moderator tribine bio je koordinator Mreže mladih Esmir-ef. Hasanović. 

IMG_5995.jpg - Mreža mladih Tuzla: Tribina povodom Dana nezavisnosti Bosne i Herecegovine

Članovi Mreže mladih na čelu sa tuzlanskim imamima proučili su hatmu za duše svih šehida Bosne i Heregovine i rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića. Proučeno je je i 360 Jasin-i-šerifa za svaki mjesec obnovljene nezavisnosti naše domovine od 1992. godine do danas. Dovu je proučio imam džemata Moluhe Memsudin-ef. Gobeljić.

(Prepoord.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related