Mreža mladih Zenica: Džemat Starina domaćin omladinskom druženju

Date:

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Zenica je u posljednjim mjesecima 2021. godine organizirala nekoliko omladinskih druženja u džematima na području regija zeničkog medžlisa.

Džemat Starina, 25. decembra 2021. godine, poslije jacije-namaza, bio je domaćin jednom u nizu druženja koje je okupilo mlade sa područja nemilske regije.

Prigodan program učenja ilahija i kasida priredili su aktivisti Mreže mladih džemata Šerići, a kao gost druženja prisutnoj omladini se obratio hfz. Fahir-ef. Arnaut podsjećajući ih na nekoliko poruka koje imaju posebnu snagu i intenzitet u današnjem vremenu.

– To su čvrsta vjera u Uzvišenog Allaha a koja je rezultat istinske spoznaje Boga, potreba za sticanjem znanja koje je korisno zajednici muslimana, potreba da svojom čestitošću na svojim radnim mjestima i zadacima svjedočimo i širimo Dini-islam, težnja za uključivanjem u društvene aktivnosti kako bismo bili što korisniji članovi zajednice, često razmišljanje o životu od Allaha darovanom posebno vodeći računa o tome da je slobodno vrijeme i zdravlje koje nam je dato, potrebno iskoristiti prije nego budemo zauzeti i bolest nas snađe – poručio je Arnaut.

Druženje mladih je nastavljeno kroz razgovor i nagrade za one koji su savjete koje je hafiz uputio zapamtili.

Mreža mladih i imami nemilske regije su iskoristili priliku da se zahvale džematu Starina, džematskom odboru i imamu na gostoprimstvu.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related