Muftija bihaćki vjernicima čestitao na strpljenju i poštivanju uputa Islamske zajednice

Date:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u sklopu svojih redovnih ramazanskih posjeta medžlisima posjetio Medžlis IZ Sanski Most. Održao je hutbu i predvodio džumu-namaz u Hamzi-begovoj džamiji, koja je doživjela unutrašnju rekonstrukciju i dočekala vjernike u novom ruhu, što je obradovalo sve one koji redovno svoj namaz obavljaju u ovom ljepotici sa četiri munare.

Muftija se tokom hutbe osvrnuo na odgovoran odnos kojeg je naš narod pokazao u toku trajanja pandemije korona virusa. Istakao je da svako iskušenje s kojim se čovjek susretne iz njega može izići kao pobjednik ako poštuje dva važna principa, predanim radom i osloncem na Allaha, dž.š..

Muftija je čestitao džematlijama na njihovom strpljenju i poštivanju uputa Islamske zajednice u vezi dolaska u džamije i na vjerske obrede. Izrazio je nadu da ćemo i dalje ostati disciplinirani i da ćemo predstojeće dane mubarek ramazana uključujući 27. noć i bajram obilježiti na lijep i dostojanstven način poštujući mjere nadležnih organa i preporuke Islamske zajednice čuvajući tako svoje zdravlje i zdravlje drugih ljudi.

Nakon džuma namaza, muftija Kudić je posjetio sjedište Medžlisa i održao radni sastanak sa rukovodstvom, tj. glavnim imamom Mirzom-ef. Žerićem i predsjednikom izvršnog odbora Nurijom Jakupovićem. Glavni imam je iznio kratki prikaz aktivnosti koje su realizovane u proteklom periodu u džematima Medžlisa IZ Sanski Most sa posebnim osvrtom na humanitarne aktivnosti, mektebsku nastavu i pomoć građanima u toku pandemije. Predsjednik Medžlisa je upoznao muftiju sa administrativno-finansijskim poslovanjem medžlisa i predstavio planove za djelovanje medžlisa u narednom periodu.

Razgovaralo se također o pripremama za manifestaciju „Musalla 2020“.

Muftija Kudić je iskazao svoje zadovoljstvo radom i djelovanjem Medžlisa IZ Sanski Most, te izrazio nadu da će Medžlis IZ Sanski Most i u narednom periodu uspjeti realizovati sve planirane aktivnosti na radost naših džematlija, Islamske zajednice i muslimana općenito.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related