Muftija Dedović u posjeti MIZ Glamoč

Date:

Delegacija Muftijstva mostarskog koju je predvodio muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović boravila je 24. ramazana u posjeti Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Glamoč, gdje su sa rukovodstvom ovog medžlisa razgovarali o trenutnim aktivnostima koje se provode i budućim projektima.

U pratnji muftije bili su direktor Karađoz-begove medrese hfz. Aid-ef. Tulek i predsjednik MIZ, a u Glamoču su im domaćini bili glavni imam Muhamed-ef. Dragolovčanin, predsjednik Medžlisa Arif Kovačević, predsjednik BZK “Preporod” Glamoč Amel Saltaga i predsjednik MDD “Merhamet” Glamoč  Semir Zeljković.

Nakon podne namaza i obraćanja vjernicima u kojem je govorio o vrijednostima i blagodatima mjeseca ramazana, muftija je u pratnji domaćina obišao novoizgrađeni kompleks Malkoč-begove džamije.

Muftija je ovom pirlikom pohvalio aktivnosti koje MIZ Glamoč realizuje s ciljem zaštite, obnove i unapređenja vakufske imovine, što doprinosi ekonomskom jačanju Islamske zajednice i Bošnjaka u Glamoču.

Muftija i saradnici su obišli i određene zasijane površine plodnih glamočkih oranica koje vrijedno kultivišu marljivi glamočki Bošnjaci.

(Muftijstvo mostarsko)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related