Muftija Dudić o broju umrlih u sandžačkim gradovima: Istina se ne može sakriti

Date:

U bajramskoj poruci koju je uputio vjernicima uoči Kurban bajrama predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud-ef. Dudić ukazao je na skrivanje i smanjivanje broja umrlih u Sandžaku od korona virusa, uz poruku da trebamo biti strpljivi, te da Uzvišeni Allah garantuje da će istina pobijediti.

– I danas, kada je broj umrlih u sandžačkim gradovima, posebno u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, uvećan tri puta u odnosu na isti period prošle godine, kada se taj broj bespotrebno skriva i besramno smanjuje, kao da su to samo brojevi, a ne ljudski životi, potrebno nam je strpljenje, jer se istina ne može sakriti, laž ne može pobijediti, ma koliko bili moćni oni koji istinu skrivaju i laž šire. Allahovo obećanje je da će istina pobijediti, da će iskrenima On pomoći, a oni koji se skrivaju iza laži poniženi će biti – kazao je Muftija Dudić, prenosi SANA.

Na šta je tačno ukazao muftija Dudić možete vidjeti u dokumentu Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” o broju dženaza i sahrana na mezarjima i grobljima na gradskom području Novog Pazara tokom posljednjih pet godina.

Prema ovom dokumentu, koji je objavio portal Sandžak Danas, mjesečni broj sahrana 2019. godine i do juna 2020. godine kretao se u rasponu od 35 do 60, dok je juna ove godine taj broj bio skoro duplo veći nego u istom mjesecu prošle godine (2019-60, 2020-104).

Broj sahrana je skočio u julu 2020. i skoro je tri puta veći nego u istom mjesecu 2019. godine (2019-59, 2020-168).

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related