Muftija Dudić posjetio Ambasadu Bosne i Hercegovine u Beogradu

Date:

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je danas Ambasadu Bosne i Hercegovine u Beogradu.

Tokom sastanka sa novoimenovanom ambasadoricom  BiH u Srbiji Aidom Smajić, muftija Dudić je čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a ambasadorici poželio sretan i uspješan rad u Beogradu.

U delegaciji je bio i direktor Islamskog centra u Beogradu Sead ef. Šaćirović.

Tokom sastanka muftija Dudić je istakao važnost zajedničkog rada na dobrosusjedskim odnosima dvije države, kao i poseban značaj dobre saradnje između Islamske zajednice i Ambasade BiH u Beogradu.

Dodao je da je od izuzetnog značaja da Ambasada bude spona dobroj saradnji i razumijevanju bošnjačkog i srpskog naroda.

Pozvao je ambasadoricu Smajić da posjeti Novi Pazar, kao i muslimane u Vojvodini.

Ambasadorica je izrazila posebnu zahvalnost predsjedniku Mešihata na posjeti i obećala da će uskoro posjetiti sjedište Islamske zajednice u Srbiji. 

Muftija je danas održao i sastanak sa imamima Muftijstva beogradsko-novosadskog, tokom kojeg su razmatrani izvještaj o radu na terenu i dogovorene aktivnosti u narednom periodu.

Muftija Dudić je ovom prilikom istakao važnost stalnog jačanja Zajednice i učvršćivanja safova sa posebnim akcentom na islamsku vjeronauku, mekteb i aktivnosti u džematu.

Sastanak sa imamima u Beogradu

(Mešihat.org)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related