Muftija Fazlović: Iskažimo naše saosjećanje s majkama i porodicama šehida

Date:

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio je poruku glavnim imamima i predsjednicima medžlisa Islamske zajednice (IZ) na području Muftijstva tuzlanskog, u kojoj je pozvao na suosjećanje sa majkama i porodicama šehida u našim džematima.

Muftija je podsjetio da je prošle sedmice obilježena sedamnaestu godišnjicu otkako je klanjana dženaza i obavljen ukop prvih identificiranih žrtava Genocida u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, te ocijenio kako šehitluci Genocida u Potočarima predstavljaju simbol stradanja svih Bošnjaka i simbol saosjećanja našeg naroda s porodicama šehida.

– Iskazujem zahvalnost svima koji su u ovim specifičnim okolnostima sudjelovali u obilježavanju godišnjice i učenju hatme koja je ovom prilikom poklonjena našim šehidima. Riječi zahvalnosti upućujem i svim predstavnicima naših medžlisa koji su se već uključili u obilježavanje datuma stradanja Bošnjaka, kao i onih koji su važni za odbranu naše domovine – kazao je muftija.

Dolazi vrijeme kada se obavljaju kolektivne dženaza u Podrinju i obilaze brojna stratišta na kojima je stradao naš narod, podsjetio je muftija tuzlanski, te naglasio da će se zajednički planirati i sve ovogodišnje aktivnosti koje se odnose na spomenute događaje.

S obzirom na trenutne okolnosti, njihovo odvijanje biće usaglašeno sa organizacionim odborima i udruženjima.

– Imajući navedeno na umu, ovom prilikom vas molim da na poseban način u ovom vremenu iskažemo naše saosjećanje s majkama i porodicama šehida u našim džematima. Nazovimo ih, upitajmo za zdravlje i trenutne potrebe, budimo im na usluzi i od pomoći u svakom vremenu i prilici. Iskažimo im i na ovaj način naše veliko poštovanje – poručio je muftija Fazlović.

Ovom prilikom istakao je i posebnu vrijednost svih vidova trenutnog djelovanja u našim medžlisima i džematima.

– Svi uspješni oblici komunikacije i povezivanja odnosno pomoći ljudima u ovom vremenu ostat će dragocjenim iskustvom naše generacije. Siguran sam da nećemo posustati bez obzira koliko naša misija u ovako slojevitim iskušenjima potrajala. Stoga vas molim da moju poruku priznanja i ohrabrenja prenesete i svim našim cijenjenim imamima i džematlijama koji doprinose kontinuiranom i odgovornom djelovanju Islamske zajednice na području Muftiluka tuzlanskog. S naročitim osjećajem odgovornosti zajednički ćemo, ako Bog da, pristupiti osmišljavanju i obavljanju naših poslova u predstojećem vremenu, posebno tokom mjeseca ramazani-šerifa – poručio je muftija tuzlanski.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related