Muftija Fazlović u posjeti Bijeljini i Janji: Zasijmo obradive površine

Date:

Ovom prilikom upriličen je i obilazak vakufskih parcela medžlisa Bijeljina i Janja, na kojima su zasijani pšenica i ječam, a u toku je i proljetna sjetva krompira, kukuruza i drugih kultura.

Muftija je pohvalio dugogodišnje pažljivo planiranje, ulaganja i vrijedan rad na unaprjeđenju velikih površina vakufskih parcela najodgovornijih ljudi ovih medžlisa i njihovih džematlija. Rezultati tih napora svake godine su vidljivi u vrijeme ubiranja plodova sa ovih usjeva.

Muftija je još jednom podsjetio na poruku reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, kako najodgovornijim ljudima unutar Islamske zajednice, tako i svim građanima, da se ove godine zasije što više obradivih površina, a opredjeljenje je Islamske zajednice da podrži takve napore.

– Iako je naša najveća briga tokom pandemije zdravlje ljudi, valja brinuti i o danima koji su pred nama i u kojima ćemo se radovati dobroj žetvi ako su naše oranice obrađene i zasijane. Jedan od najvećih potencijala naše domovine je ova plodna bosanska zemlja. Stotine duluma zasijanih vakufskih parcela u Bijeljini i Janji primjer su svima nama kako odgovorno brinuti o zemlji koja nam je od naših predaka u amanet ostavljena, kazao je muftija Fazlović.

Pozvao je džematlije da zasiju svoje njive jer i na taj način jačamo naše porodice, Zajednicu i državu.

(muftijstvotz.ba)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related