Muftija goraždanski u posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Sloveniji

Date:

U petak, 28. januara 2022. godine, muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić boravio je u posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Republici Sloveniji. U ulozi domaćina primio ga je predsjednik Mešihata IZ-e muftija mr. Nevzet-ef. Porić.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Sabora Islamske zajednice u Republici Sloveniji Eldin Velagić, šef ureda muftije Haris Muratagić, glavni imam Muslimanskog kulturnog centra Senad-ef. Karišik i stručni saradnik Denis Striković.

Muftija Nevzet-ef. Porić zahvalio se muftiji Remziji-ef. Pitiću za sve što je uradio prilikom izgradnje džamije u Ljubljani u vrijeme dok je bio direktor Radija BIR, a kasnije i kao goraždanski muftija.

Upoznao ga je o trenutnoj situaciji u Mešihatu Islamske zajednice u Sloveniji. Ukazao je na period epidemije koji otežava rad i djelovanje Zajednice u cjelini, iskazujući očekivanja da će postojeće mjere biti ukinute u narednom mjesecu te da će se moći ramazanske aktivnosti organizirati po ustaljenoj praksi.

Muftija Remzija-ef. Pitić zahvalio se na prijemu i prijateljskom dočeku. Podsjetio je na određene trenutke vezane za izgradnju MKC-a u Ljubljani u kojima je lično sudjelovao. Uputio je čestitke Mešihatu vezano za postignute rezultate u proteklom periodu naglasivši da je Mešihat Islamske zajednice i muslimani u Sloveniji svjetla tačka u cjelokupnoj Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine. Uputio je dove Svevišnjem Gospodaru da ojača rad i djelovanje institucija Islamske zajednice i u narednom periodu.

Nakon prijema muftija Remzija-ef. Pitić u pratnji domaćina obišao je kompleks Muslimanskog kulturnog centra Ljubljana i održao hutbu u ljubljanskoj džamiji govoreći o svjesnosti Allaha, dž.š., i oslanjanju isključivo na Njega.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related