Muftija Kudić posjetio gradsku upravu Cazin i gradonačelnika Ogreševića

Date:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić posjetio je gradsku upravu Grada Cazina i razgovarao sa gradonačelnikom mr. Nerminom Ogreševićem. Sastanak je upriličen kao uzvratna posjeta muftije Kudića gradonačelniku Ogreševiću. Muftija se zahvalio gradonačelniku na dosadašnjoj podršci, te naglasio da gradska uprava Cazina može poslužiti kao primjer dobre saradnje sa Islamskom zajednicom.

– Danas smo došli u Cazin u gradsku upravu da uzvratimo posjetu gradonačelniku Nerminu Ogreševiću koji je nas je posjetio u Bihaću i da mu se zahvalimo na dosadašnjoj dobroj saradnji sa institucijama Islamske zajednice, uključujući svakako Medžlis IZ Cazin i Muftijstvo bihaćko. Podrška projektima Islamske zajednice od gradske uprave Cazin je kontinuirana. Svakako u narednom periodu te odnose želimo unaprijediti i tu saradnju podići na veći nivo – izjavio je muftija Kudić.

Muftija Kudić i Cazinski gradonačelnik Ogrešević - Muftija Kudić posjetio gradsku upravu Cazin i gradonačelnika Ogreševića

Gradonačelni Nermin Ogrešević je rekao da je gradska uprava Grada Cazina uspostavila vrlo kvalitetnu saradnju sa Medžlisom IZ Cazin i Muftijstvom bihaćkim u cjelosti. – Poštivanje autonomnog djelovanja Islamske zajednice i saradnja na projektima od opšteg značaja karakterisala je dosadašnju saradnju Grada Cazina i institucija Islamske zajednice – naglašava gradonačelnik Ogrešević.

– Kao dobre džematlije i kao nosioci jednog nivoa državne vlasti nastojimo da uspostavimo kvalitetnu saradnju i damo svoj doprinos u onome što je javni interes – istakao je gradonačelnik Ogrešević.

Akteri razgovora su se dogovorili da će na nivou ekperata voditi aktivni dijalog i potpomagati se kada je u pitanju izgradnja Islamskog kulturnog centra u Cazinu, institucionalnoj podršci džematima preko Medžlisa IZ Cazin, te o rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Muftijstva bihaćkog. Na sastanku je bilo riječi i o migrantskoj krizi i o modelu izgradnje infrastrukturnih objekata Islamske zajednice u Cazinu koji može poslužiti i široj zajednici kao primjer uspješne priče u ovom segmentu.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related