Muftija Kudić posjetio prof. Ibrahim-ef. Redžića

Date:

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić i direktor medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” prof. Zuhdija Handanović, posjetili su prof. Ibrahim-ef. Redžića, dugogodišnjeg muderisa u Cazinskoj medresi, koji se već izvjesno vrijeme oporavlja od srčanog udara i koji uskoro ponovo treba biti podvrgnut hirurškom tretmanu srca zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Muftija Kudić i direktor medrese su prof. Redžiću poželjeli brz oporavak i uspješan tretman, te su razgovarali o modalitetima pomoći i podške prof. Redžiću i njegovoj porodici.

– Ibrahim-ef. Redžić je jedan od naših najboljih muderisa. I kao profesor medrese i kao razrednik i kolega, bio je uvijek na usluzi našoj zajednici i našim učenicima. Svako ko je s njim sarađivao naišao je na podršku i razumijevanje s njegove strane. U posljednje vrijeme se oporavljao od bolesti i evo ovih dana će ponovo biti podvrgnut medicinskom tretmanu, što je bio razlog više da ga posjetim i da s njim razgovaram o modalitetima podrške koju bi trebao dobiti, kako bi na vrijeme, i nadamo se sa uspješno, realizirao neophonu operaciju srca. Mi ćemo kroz razne strukture Islamske zajednice, te na kolegijalnoj osnovi između nas, osigurati sva potrebna sredstva, a sa druge strane učiti dove našem kolegi prof. Redžiću da operacija srca bude uspješna i da nam se što prije vrati živ i zdrav – poručio je muftija Kudić.

I direktor Cazinske medrese prof. Zuhdija Handanović se stavio na raspolaganje i konstatovao da je prof. Redžić u dosadašnjem nastavničkom angažmanu bio primjer predanog, odgovornog i prosvjetljenog nastavnika i da se nada da će i ovo iskušenje uspješno prevazići kao i sve dosadašnje izazove s kojima se susreo.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related