Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bužim

Date:

U sklopu redovnih ramazanskih aktivnosti, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, juče je predvodio džumu-namaz i održao hutbu u Gradskoj džamiji u Bužimu.

– Vjernici će potpuno razumjeti stanje u kojem se ovih dana nalazimo, i iskoristiti ga kao priliku da se ožive neke zapostavljene, posebno porodične vrijednosti – rekao je muftija Kudić.

Na sastanku sa rukovodstvom medžlisa glavni imam Mehmed-ef. Harčević i predsjednik IO Medžlisa IZ Bužim Eniz Veladžić su upoznali muftiju o načinu realizacije ramazanskih aktivnosti na području bužimskog medžlisa tokom trajanja vanrednih oklonosti. Konstatovano je da imami, džematski odbori zajedno sa svojim džematlijama poštuju instrukcije Rijaseta Islamske zajednice, Muftijstva i Kriznih štabova, shodno kojima se i organiziraju vjerske aktivnosti u ramazanu.

Muftija Kudić je iskazao svoje zadovoljstvo spram aktivnosti koje imami provode u toku trajanja vanrednih okolnosti, posebno u mjesecu ramazanu, kao i uspješnim radom Izvršnog odbora u proteklom periodu. 

U pratnji muftije Kudića su bili i Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac Službe za finansijske, pravne i administrativne poslove MUftijstva bihaćkog. Sastanku su prisustvovali i Zijad-ef. Isaković, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bužim i Esmir-ef. Kauković, sekretar Medžlisa IZ Bužim.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related