Muftija Kudić uputio taziju povodom preseljenja na ahiret Ibro-ef. Halilovića

Povodom preseljenja na ahiret imama u džematu Modra, Medžlis Islamske zajednice Sanski Most, taziju porodici, rodbini, kolegama i prijateljima, uputio je muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

– Poštovana porodico, kolege i prijatelji Ibro-ef. Halilovića,

Zatekla me je i ražalostila vijest o preseljenju na ahiret jednog od najboljih muallima i imama u Islamskoj zajednici, koji je u posljednjih nekoliko godina svoju misiju realizirao na području Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most i Muftijstva bihaćkog.

Ibro-ef. Halilović po svom imenu i prezimenu me je i podsjećao na Ibrahima, a.s., koji je bio Halilullah – Božiji prijatelj. Kur'an spominje Ibrahima, a.s., da je bio brižan i blag, a s druge strane da je svojim djelima dokazao da je vrijedan koliko i cijeli ummet, tj. šira muslimanska zajednica. E baš takvog ćemo pamtiti Ibro-ef. Halilovića. Blag, nenametljiv, pristojan i drag, a s druge strane veoma vrijedan, požrtvovan i predan misiji koju je obnašao.

Njegova trajna preokupacija je bila kvalitetan rad sa polaznicima mekteba. S toga će on sa sobom ponijeti dobra djela proistekla iz poučavanja Allahovoj knjizi i vrijednostima naše časne vjere. Svi mi, a posebno njegovi učenici u mektebu, kolege imami i džematlije će ga zauvijek pamtiti kao čovjeka koji je ostavljao dojam čestitog insana, pravog vjernika i istinskog muallima.

Njegovoj majci Ramziji, supruzi Begzadi, kćerkama Muameri, Amini, Sumeji i Edini, kao i ostaloj rodbini i prijatejima, Medžlisu Sanski Most i Islamskoj zajednici u cjelini izražam taziju i suosjećanje i molim Gospodara da Ibro-ef. smjesti u najljepše džennetske odaje, a njegovim najbližima podari sabur-i džemil.

(Preporod.info)