Muftija sarajevski posjetio člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića

Date:

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas, 28. februara 2022. godine muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine posjetio je člana Predsjedništva Šefika Džaferovića.

U ugodnom razgovoru, muftija Grabus je čestitao gospodinu Džaferoviću 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i zaželio puno uspjeha u radu.

Muftija je upoznao gospodina Džaferovića o važnim pitanjima i projektima koji se realiziraju na području sarajevskog muftiluka; te kazao da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini na čelu sa reisu-l-ulemom dr. Husein-ef. Kavazovićem usmjerena ka razvijanju obrazovno-kulturnih i međureligijskih projekata koje jačaju državnost Bosne i Hercegovine. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović naglasio je važnost jačanja države Bosne i Hecegovine i svih njenih institucija, ukazao na značaj 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te istakao važnost poštivanja ljudskih i vjerskih prava u demokratskoj i pluralnoj državi Bosni i Hercegovini.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related