Muftijstvo sarajevsko organiziralo seminar „Strateško planiranje“

 

Seminar je organiziran u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje u Sarajevu. Ovaj seminar je organiziran u sklopu projekta Edukacija koordinatora Muftiluka sarajevkoskog.

Nakon uvodnih riječi koordinatora Muftijstva sarajevskog za rad sa nevladinim organizacijma Rijada Delića, učesnicima seminara obratio se muftija sarajevski dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je u svome obraćanju ukazao na važnost dodatnog učenja i educiranja.

U kontekstu organiziranog seminara, između ostaloga, Muftija je istakao:

”Planiranje za nas u Islamskoj zajednici je posebno važno, jer ako su nam poslovi dobor planirani, realizacija istih će biti znatno lakša.” Predavač i voditelj radionica na seminaru bio je Valdet Peštalić. Također, prvog dana seminara, učesnicima se obratila i predstavnica Uprave za vanjske poslove i dijasporu Medina Mehmedović-Mulalić, koja je prenijela selame direktora Uprave Razima-ef. Čolića.

Drugi dan seminara, učesnici su na osnovu usvojenih tehnika, počeli izrade konkretnih planova za polja svoga djelovanja. Na kraju seminara, učesnicima se obratio i certifikate uručio dr. Abdulgafar Velić pomoćnik muftije sarajevskog za vjerske poslove i obrazovanje. Napomenut ćemo da je projekat Edukacija koordinatora Muftiluka sarajevskog, inicijativa odjela za rad sa nevladinim organizacijama.

Projekat uključuje nekoliko seminara i radionaca kroz koje se dodatno educiraju koordinatori sa područja Muftiluka sarajevskog.