Muftijstvo zeničko dobilo novog hafiza – Damira Gičevića iz Zenice

Date:

U Ensar džamiji u Zenici danas je održana hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza Damira Gičevića iz Zenice.

U prisustvu 15 hafiza i velikog broja vjernika dobrodošlicu je poželio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Zenica Jakub ef. Salkica, dok je o fadiletima učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu govorio muftija zenički hafiz Mevludin ef. Dizdarević.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je hafiz Dževad ef. Hrvačić, izaslanik Reisu-l-uleme, čestitajući hafizu, njegovoj porodici, muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu.

Damir Gičević rođen je 05. 11. 1980. godine u Kosovskoj Mitrovici. Osnovnu školu završio je u Njemačkoj, a nakon toga Gimnaziju u Cazinu. U Siriji uči arapski jezik i upisuje Šerijatski fakultet na odjelu Azhara u Damasku.

Za vrijeme boravka u Damasku učio je Kur'an kod mnogih šejhova, a kruna na putu učenja Kur'ana je hatma koju je proučio kod šejha Kurejma Radžiha (šejhu-l-kurra Šama), nakon čega mu šejh dodjeljuje idžazetnamu.

Na Univerzitetu “Kasim” u Saudijskoj Arabiji završio je Šerijatski fakultet i aktivno učestvovao u organizovanju i održavanju halki Kur'ana. Oženjen je i otac petero djece.

Polaganje hifza uspješno je završio pred komisijom Rijaseta Islamske Zajednice u Sarajevu 30. augusta 2019. godine.

Muhaffiz hafizu Damiru bio je muftija zenički hafiz Mevludin ef. Dizdarević.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related