Muftijstvo zeničko: Hafiska dova za hafizu Ta’a Awad

Date:

U džamiji džemata Trgovišće u Zenici danas je održana hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza mlade hafize Ta’a Awad.

U prisustvu devet zeničkih hafiza i užeg dijela rodbine i prijatelja, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Zenica mr. Jakub ef. Salkica, a prisutnima se obratio i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizi uručio je hfz. dr. Senaid Zajimović, izaslanik reisu-l-uleme, čestitajući hafizi, njenom muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu zeničkom

Hafiza Ta’a Awad je u julu pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ proučila posljednje stranice Časnog Kur'ana, te time stekla titulu hafiza Kur'ana.

Ta’a je rođena 8.5.1996. godine u Palestini, pojasu Gaze, gdje je živjela prvih osam godina života. Nakon osnovne škole završila je Prvu gimnaziju u Zenici, a nakon srednje škole upisuje i uspješno završava i Medicinski fakultet u Sarajevu.

Muhaffiz mladoj hafizi bio je hafiz Amir ef. Kaknjo.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related