Muzaferija: Presretna sam, ovo je za sve u BiH

Date:

Elvedina Muzaferija, najbolja skijašica Bosne i Hercegovine ostvarila je najbolji plasman nekog bh. takmičara od nezavisnosti zemlje na svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama, osvojivši danas u Cortini d’ Ampezzo odlično 16. mjesto u kombinaciji.

– Presretna sam. Još sam pod utiscima. Mislim da sam mogla još bolje ići, ali na kraju je ispalo fantastično. Osjećala sam i mali umor poslije spusta u subotu. Sve nas je poremetilo odgađanje takmičenja u prvim danima Svjetskog prvenstva pa je kombinacija koja je izuzetno zahtjevna došla poslije superveleslaloma i spusta – rekla je 21-godišnja Muzaferija za stranicu Ski saveza BiH te naglasila:

– U svakom slučaju veoma sam zadovoljna nastupom na Svjetskom prvenstvu u Cortini, plasiravši se na 25. mjesto u spustu i danas osvojivši 16. poziciju u kombinaciji. Mogu reći da smo ostvarili zacrtane ciljeve pa malo ih i premašili. Jednostavno, kako sam rekla još sam pod utiscima. U dobroj sam formi. Dat ću sve od sebe da u ovom ritmu nastavim, da napredujem iz trke u trku.-

Muzaferija je kazala i da joj je velika čast što je ostvarila najbolji plasman za BiH na svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama, prenosi Anadolu Agency (AA).

– To je predivno saznanje. Evo, kada je tako, ovaj uspjeh posvećujem svima u domovini. Ovo je za sve vas u BiH. Nadam se da ću u narednim godinama imati dobre rezultate, na pravi način afirmisati našu zemlju i obradovati sve navijače – istakla je Muzaferija.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related