Nastupio je mubarek mjesec ramazan!

Date:

Večerašnjim zalaskom sunca nastupio je mubarek mjesec ramazan, a sutra je prvi dan ramazanskog posta.

Redakcija portala Preporod.info upućuje Vam najiskrenije ramazanske čestitke, s dovom Uzvišenom Stvoritelju da olakša, a ne oteža i da nas sačuva svih iskušenja ovog i onoga svijeta.

U skladu sa trenutnom situacijom, vjerski život tokom ramazana u našoj domovini bit će organizovan u okviru vanrednih mjera koje važe u državi zbog proglašene pandemije korona virusa.

Ovogodišnju ramazansku vaktiju možete pronaći klikom ovdje, a korisnicima mobilnih uređaja baziranih na Android operativnom sistemu preporučujemo oficijelnu aplikaciju Islamske zajednice, koja pored dnevnih vaktija za gradove u našoj domovini nudi i druge sadržaje za svakodnevne potrebe vjernika. Aplikaciju možete preuzeti putem Google Play Storea.

Obzirom da je mjesec ramazan mjesec intenzivnijeg ibadeta, ove godine smo formirali tim islamskih učenjaka koji će odgovarati na Vaša pitanja kako bi smo ubrzali dosadašnji proces dobijanja odgovora. U ovoj fazi prednost će imati pitanja iz domena ibadeta (namaz, post i zekat) te pitanja od vjernika sa jasno navedenim imenima (a ne skrivenim iza nadimaka), a kao i dosada upućena pitanja bit će objavljivana anonimno. Također, kao i dosada vaša pitanja možete slati putem email adrese pitanja@rijaset.ba kao i kroz mobilnu aplikaciju Islamske zajednice.

Podsjećamo da sutra, prvog dana ramazana u 12.00 sati, počinje emitiranje televizijskog programa na kanalu BIR TV, koji će biti dostupan putem vodećih kablovskih operatera BH Telecom i Telemach.

Na ovaj način Islamska zajednica je preuzela obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima sa članovima porodice i prijateljima, a tim naporima pridružiće se svakako i Redakcija portala Preporod.info.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related