Ne postoje opravdani razlozi za povećanje cijena bilo kakvih usluga ili proizvoda

Date:

Uzevši u obzir životni standard stanovnika BiH, nepostojeći ili skoro zanemariv rast visine ličnih primanja posljednjih decenija u BiH, sa aspekta Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH nikako ne postoje opravdani razlozi za povećanje cijena bilo kakvih usluga ili proizvoda.

Ovo je odgovoreno Feni iz ove institucije na molbu da prokomentiraju izvještaje o poskupljenjima životnih namirnica u doba pandemije COVID-19.

Kako kažu, Institucija u cijelosti razumije i podržava razvoj privrednog sektora zasnovanog na profitabilnom poslovanju i time i očuvanju radnih mjesta u državi, no potrošača daljnje opterećenje potrošačke korpe dovodi u nemogući položaj dodatnih zaduživanja kako bi “spojili kraj sa krajem”.

– Institucija nositelje vlasti, naročito entiteta, ponovo poziva da koriste sve svoje ovlasti kako bi u saradnji sa međunarodnim financijskim institucijama pronašli modalitete rasta ličnih primanja koja bi mogla pratiti i povećanje cijena proizvoda i usluga u cilju očuvanja zdravog, konkurentnog i održivog privrednog sistema – rečeno jež iz Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related