New York: Zvizdić razgovarao sa zamjenikom stalne predstavnice SAD-a pri UN-u

Date:

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se u New Yorku sa zamjenikom stalne predstavnice Sjedinjenih Američkih Država pri Ujedinjenim narodima (UN) ambasadorom Richardom Millsom.

Zahvaljujući se ambasadoru na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju, Zvizdić je upoznao Millsa sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i sa procesima koji se trenutno vode, a u vezi su sa blokadom rada državnih institucija, te pokušajem preuzimanja nadležnosti državnih institucija i njihovog nelegalnog, odnosno antiustavnog prenošenja na nivo entiteta RS, koji se nalazi unutar Bosne i Hercegovine.

Mills je istakao da Sjedinjene Američke Države snažno poštuju suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine, te da su potpuno neprihvatljive ideje o bilo kakvim podjelama ili secesionizmu.

– Zvizdić i Mills su se složili da se Bosna i Hercegovina treba vratiti na tračnice evropskih i NATO integracija. Osudili su sve procese koji mogu ići prema bilo kakvoj secesiji ili rušenju dostignutog nivoa kvaliteta i funkcioniranja državnih institucija – saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Anadolija.

Zvizdić je rekao da jako cijeni podršku predstavnika SAD-a u Vijeću sigurnosti UN-a, radu OHR-a i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related