Njemačka: Policija muslimanki stavila lisice zbog ne nošenja maske

Date:

Policija u zapadnonjemačkom gradu stavila je lisice na ruke muslimanki s hidžabom pred njenim djetetom i oborila je na zemlju, jer nije nosila masku, pokazuje videosnimak koji je nedavno postao viralan.

Prema videosnimku koju su snimili prolaznici u gradu Wuppertalu, sedam policajaca bilo je ispred zgrade iz koje je žena izašla nakon posjete stomatologu.

Na videozapisu se vidi kako dva policajca stavljaju ženi lisice na ruke ispred njenog djeteta, obaraju je na zemlju i pritiskaju je, dok ona vrišti za pomoć.

Kad je policija pokušala spriječiti prolaznike da snimaju, jedan je rekao: “Nemate me pravo spriječiti da snimam ovaj video. Telefon je moj. Mogu vam dati broj svog advokata”.

Snimak takođe prikazuje kako radnik stomatološke ordinacije dok izlazi iz ordinacije govori da je ono što policija radi zločin.

Dok slučajni prolaznici na snimku jasno izražavaju svoje protivljenje, policija ženi skida lisice i pušta je te odlazi kao da se ništa nije dogodilo.

Video možete pogledati na ovom linku

Prema informacijama koje navodi agencija Anadolija, žena kojoj su stavljene lisice na ruke rođena je u Njemačkoj i prešla je na islam.

Žena, koja je očigledno šokirana incidentom, navodno bi trebala podnijeti krivičnu prijavu protiv policije.

(Preporod.info) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related