Novalić: Zakazana tematska sjednica Vlade kao refleksija na ukrajinsku krizu

Date:

Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je da je Vlada entiteta FBiH zakazala tematsku sjednicu kao refleksiju na ukrajinsku krizu, koja može imati značajne negativne posljedice na ekonomske tokove u entitetu FBiH.

– Na tematskoj sjednici prije svega bavit ćemo se mogučnošću preveniranja ovih problema koji mogu nastati u entitetu FBiH u skladu s našim budžetskim okvirima. U tom smislu smo pozvali ministarstva koja imaju dodir sa tim tokovima. Prije svega Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Federalno ministarstvo trgovine, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da pripreme materijale jednako kao i direktori najvećih kompanija koje također imaju uticaj o ovome o čemu govorimo elektroprivrede Bosne i Hercegovine i HZHB i drugih – rekao je Novalić.

Kaže da bi se na sjednici trebali donijeti zaključci koji mogu ublažiti eventualne negativne ekonomske posljedice, koje su već počele prethodnih sedmica.

– U tom smislu kao jedna od ključnih tačaka sjednice bit će usvajanje budžeta entiteta FBiH nakon dugotrajne javne rasprave. Budžet kao osnovna poluga i te naše aktivnosti koja treba da prevenira u maksimalnoj mogućoj mjeri negativne posljedice će biti jedna od četiri aktivnosti koje slijede na sjednici u ponedjeljak – poručio je Novalić nakon današnje sjednice Vlade entiteta FBiH.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related