Novi halal sladoledi na tržištu

Date:

Agencija za certificiranje halal kvalitete obavještava javnost i halal potrošače da je kompanija Crystal Ice d.o.o. Prozor – Rama, koja se bavi proizvodnjom leda i sladoleda, uspješno okončala postupak halal certifiicranja shodno zahtjevima Halal standarda BAS 1049:2010.

Procesom halal certificiranja obuhvaćena je proizvodnja sladoleda, a kompanija proizvodi sladolede vrhunske kvalitete za ugostiteljstvo (hoteli, restorani, kafei, slastičarne…) i sladolede za prodajne objekte (mala i porodična pakovanja).

U proizvodnji sladoleda kompanija Crystal Ice koristi halal sirovine vrhunskih proizvođača iz Italije. Sladoledi ove kompanije su prepoznatljivi i po odličnom dizajnu i inovativnoj ambalaži, saopćili su iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

“Koncept”, “Crystal Ice” je ideja Prozorčanina koji više od 25 godina živi i radi u USA i njegovog školskog druga iz Prozora. Prijateljstvo, razgovori i povjerenje su iskristalizirali ideju zajedničkog biznisa. Vrhunskim okusima, izuzetnim kvalitetom te različitom ponudom postati prepoznatljivi na tržištu. Svim kupcima omogućiti da uvijek sa sigurnošću i povjerenjem biraju domaće proizvode “Crystal Ice”.

– Za proizvodnju leda će se koristiti postrojenje kapaciteta pet tona leda dnevno, a za sladoled pogon sa dnevnom proizvodnjom od 4000 litara sladoleda. Poslovni partneri “Crystal Ice” će biti benzinske pumpe, ugostiteljski objekti, trgovine, supermarketi i drugi objekti širom BiH – izjavili su predstavnici kompanije.

Kompanija na tržište plasira 22 nova halal proizvoda koji su različitog pakovanja. Proizvodi su dostupni na stanici Agencije www.halal.ba i aplikaciji za mobilne uređaje Halal bazar.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related