Novi Pazar: Akademija u povodu 20 godina Internacionalnog univerziteta

Svečana akademija u povodu 20 godina od osnivanja i rada Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru uz dodjelu diploma održana je u srijedu, 4. maja.

Svečanoj akademiji su, pored kolektiva, uprave, profesora i studenata Univerziteta, prisustvovale brojne delegacije iz političkog, kulturnog i javnog života, među kojima i visoka delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem. 

U svom obraćanju muftija Dudić je naglasio da je Univerzitet nastao kao plod plemenite ideje i truda vizionara rahmetli akademika Muamera Zukorlića i grupe ljudi oko njega.

Muftija Dudić je zahvalio svima koji su svih proteklih godina podizali Univerzitet i doprinijeli njegovom razvoju, ukazujući da svi oni imaju razloga za zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. 

Na kraju svog obraćanja predsjednik Mešihata je uputio čestitku upravi Univerziteta i timu koji je radio na pripremi dokumentacije za akreditaciju studijskih programa na ostvarenim rezultatima po tom pitanju, te zahvalio studentima i njihovim roditeljima na povjerenju koje su imali prema Internacionalnom univerzitetu u najtežim vremenima, čestitajući svima ovaj veliki jubilej. 

Po završetku svog obraćanja muftija Dudić je prisutne pozvao da se učenjem Fatihe i minutom šutnje sjete osnivača Univerziteta i najzaslužnijeg za njegov razvoj, rahmetli  akademika Muamera Zukorlića.

(Preporod.info)