Novi Pazar: Bošnjačko nacionalno vijeće s kolegama iz Sjeverne Makeodnije

Date:

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije Dževad Hot i predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza te zemlje Munir Kolašinac posjetili su danas BNV u Novom Pazaru gdje su razgovarali o projektima od značaja za bošnjački narod u cijelom regionu.

Na sastanku je bilo riječi o intenziviranju saradnje između bošnjačkih nacionalnih vijeća i ostalih predstavnika Bošnjaka te realizaciji projekata od značaja za bošnjački narod u cijelom regionu.

Razgovarano je i o predstojećem popisu stanovništa i izazovima koji čekaju bošnjački narod tokom ovog procesa, prenosi Anadolija.

– Predstojeći popis stanovništva u državama regiona je od velikog značaja za opstanak i dalji društveno-politički razvoj Bošnjaka i time jedan od prioriteta u djelovanju legitimnih predstavnika bošnjačkog naroda tokom ove godine – saopštili su.

Oba nacionalna vijeća učestvuju u radu regionalnog Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća sa sjedištem u Sarajevu. Ured za koordinaciju bošnjačkih vijeća čine predstavnička tijela i nacionalne institucije Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije, a osnovan je početkom 2018. godine.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related