Novi Pazar: Izdvojeno više od 40.000 eura za izgradnju Staračkog doma za majke Srebrenice

Date:

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Novog Pazara donijeta je odluka da se sredstvima iz budžeta podrži projekat izgradnje Staračkog doma za majke Srebrenice u Potočarima.

– Grad Novi Pazar će sa svojim skromnim sredstvima učestvovati u izgradnji Staračkog doma za majke Srebrenice u Potočarima, takvu odluku donijeli smo na danas održanoj sednici Gradskog vijeća. Mi ćemo izdvojiti novac za izgradnju jednog objekta u okviru tog kompleksa, njegova cijena će biti 40.860 evra. Ovo nisu značajna sredstva, ali svim građanima Novog Pazara je drago da možemo da učestvujemo u jednom takvom plemenitom projektu koji će biti određena sigurnost za naše majke. Majke Srebrenice su naš amanet i mi kroz podršku takvim projektima dajemo doprinos i pokazujemo da brinemo o njima i da one nisu, i nikada neće biti same i zaboravljene – rekao je Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.

U Novom Pazaru su ranije u nekoliko navrata boravile članice Udruženja “Majke Srebrenice” i udruženja koje okuplja žene Zvornika. One su tokom posijeta najvećem gradu regije Sandžak u Srbiji obišle znamenitosti i kulturno-historijske spomenike u starom dijelu Novog Pazara. Članice dva udruženja obišle su tada i Plato Hatidže Mehmedović koji se nalazi u centru grada gdje su položile cvijeće i proučile dovu za rahmet duši dugogodišnjoj predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”. Plato nazvan po rahmetli Mehmedović otvoren je u Novom Pazaru u oktobru 2018. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Udruženja “Majke Srebrenice” i “Žene Srebrenice” donijele su odluku 2020. godine o uručivanju zahvalnice gradonačelniku Novog Pazara, Biševcu, zbog, kako je tada navedeno, pružanja nesebične pomoći majkama Srebrenice.

One su tada navele da su narod Novog Pazara i gradonačelnik Biševac postali veliki prijatelji majki Srebrenice, a da se to pokazalo više puta proteklih godina, kada je, kako je navedeno, tiho i dostojanstveno u više navrata pružena nesebična podrška majkama Srebrenice.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related