Novi Pazar: Salkić proučio dovu i položio cvijeće na Platou Hatidže Mehmedović

Date:

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić u pratnji predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmine Curić i gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca položio je cvijeće i proučio dovu na Platou Hatidže Mehmedović u tom sandžačkom gradu, javlja Anadolu Agency.

Plato Hatidže Mehmedović nalazi se u centru Novog Pazara, a u prisustvu članica Udruženja „Majke Srebrenice“ otvoren je u oktobru 2018. godine.

Inicijativa da se taj prostor nazove po dugogodišnjoj predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidži Mehmedović, koja je preminula u julu 2018. godine, potekla je od gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

“Vrlo sam vam zahvalan što niste zaboravili njenu, i žrtvu i bol svih majki. Hvala vam, što ste ovo učinili za ‘Majke Srebrenice’ i rahmetli Hatidžu”, rekao je Salkić u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara.

Podsjetimo, potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić na poziv BNV nalazi se u višednevnoj posjeti Sandžaku, a povodom obilježavanja 21. februara, Dana školstva na bosanskom jeziku u toj regiji u Republici Srbiji.  

On se prilikom boravka u Sandžaku susreo sa predsjednikom opštine Tutin Kenanom Hotom, u Novom Pazaru sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, rukovodstvom BNV i predsjednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom.

Salkić je u Glavnom uredu  BNV-u promovisao i svoju knjigu „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“, a govoriće i na tribini „Maternji jezik, pravo i obaveza“, koja se organizuje kako bi se obilježio 21. februar, Dan školstva na bosanskom jeziku.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related