NSBiH osigurao oko dva miliona KM za poplavljena područja

Akcija pomoći klubovima s poplavljenih prodručja odvija se planski i svoje zadovoljstvo nakon uspješno provedenih radnji Saveza iskazali su predsjednici entitetskih saveza Mile Kovačević i Mato Jozić, koji su govorili o realizaciji “Projekta za pomoć poplavljenim područjima”.

“Ovo je veoma značajan projekat koji će biti pod kontrolom Fudbalskog saveza BiH. Poduzeto je niz aktivnosti i zahvaljujući Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine stigla su određena sredstva od FIFA-e i UEFA-e, zatim sredstva od Saveza, tako da su sredstva za pomoć klubovima danas oko dva miliona maraka. Sredstva će biti namijenjena isključivo na ososobljavanje infrastukture u poplavljenim područjima i značajno je to što će od ove pomoći ti objekti biti skoro 70 do 75 posto sanirani”, kazao je Mile Kovačević.

Čelnici entitetskih saveza su istakli da je u poplavama napravljena ogromna šteta, koja je puno veća od sredstava koja su trenutno na raspolaganju, jer je prema procjena vještaka građevinske struke ukupna šteta samo na objektima veća od 2,8 miliona KM.

“Nakon praznika ćemo održati ponovno sastanak na krovnoj komisiji i odmah krenuti u aktivnosti u vezi s implementacijom projekta. Vjerujem da ćemo uskoro moći pokazati svima šta smo zajednički uradili i da možemo još puno toga uraditi, a prije svega ostvariti naše ciljeve”, istakao je Mato Jozić.

(FENA)