Obilježavanja stogodišnjice od rođenja Zuke Džumhura 29. oktobra u Sarajevu

Date:

Povodom obilježavanja stogodišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura, 29. oktobra u 19 sati u Velikoj sali JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo bit će održana manifestacija posvećena sjećanju na nezaboravnog bosanskohercegovačkog putopisca, slikara i karikaturistu.

Ovom prilikom, o Zuki Džumhuru govorit će Abdulah Sidran, Dijana Hadžizukić, Senadin Dino Begtašević, Jelena Zimonjić i Benjamin Mušinović, navodi se na zvaničnoj facebook stranici JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Putem online platforme organizatora koja će biti emitovana uživo, lične utiske podijelit će Dževad Karahasan, Mišo Marić, Irfan Mensur, Vida Ognjenović, Zehra Alispahić, Nenad Veličković, Jugoslav Vlahović, Alija Pirić, Milan Vlajičić, Esad Bajić, Ines Tanović, Dušan Petričić, Goran Samardžić, Damir Uzunović, Hadžem Hajdarević, Strahinja Strajo Krsmanović i Šejla Šehabović.

Manifestacija ”Stogodišnjica hodoljupca” bit će završena izložbom ”Zuko Džumhur” autora i arhivara Safeta Hebibovića koja će se održati u Fotogaleriji Jelićeva s početkom u 20 sati. Kustosi izložbe bit će Muhamed Krnjić, Benjamin Mušinović i Dino Džumhur.

Organizatori događaja su JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Narodni univerzitet Konjic sa partnerima Zavičajni muzej Konjic i UK “Stari Grad“ Beograd.

122230874_3408174715926561_1026808388352522921_o.jpg - Obilježavanja stogodišnjice od rođenja Zuke Džumhura 29. oktobra u Sarajevu

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related