Obilježena 26. godišnjica stradanja mještana naselja Tihovići

Na današnji dan, prije 26 godina ubijeno je 30 civila tog naselja, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnoj grobnici i ekshumirani 1996. godine. Danas je za sve njih ali i za dvanaest mještana Tihovića poginulih tokom agresije na BiH, proučen Jasin na mezarju i položeno cvijeće.

Delegacije Općine Vogošća, koordinacije boračkih udruženja, političkih stranaka i mještani Tihovića položili su cvijeće i na Centralnom spomen obilježju šehidima Tihovića i prisjetili se svojih najmilijih.

Za još pet mještana ovog naselja se traga. Njihove porodice još nisu pronašli njihove posmrtne ostatke. Znaju da su ubijeni, ali posmrtni ostaci još nisu identificirani.

Za zločin nad civilima Tihovića, 27 muškaraca i tri žene, još niko nije odgovarao.

Sa današnjeg obilježavanja predstavnici Udruženja porodica nestalih općine Vogošća su poslali poruku da će nastaviti tragati za svojim najmilijima i da neće odustati dok ih ne pronađu i uputili su apel Tužilaštvu BiH da pokrene postupke protiv zločinaca koji su naredili i onih koji su izvršili ovaj strašni zločin.

U mjesnoj džamiji poslije podne namaza za njih ali i ostale šehide iz naselja Tihovići proučen je tevhid, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA)