Od Covida-19 umrlo više Amerikanaca nego u Vijetnamskom ratu

Date:

Broj osoba koji su u SAD-u preminuli od posljedica koronavirusa je premašio 58.335, što je više od broja Amerikanaca poginulih za vrijeme Vijetnamskog rata.

Američki mediji pišu kako je bilans umrlih Amerikaca od posljedica zaraze koronavirusom premašio broj poginulih Amerikanaca u Vijetnamskom ratu.

Tokom Vijetnamskog rata život je izgubilo 58.220 Amerikanaca.

Broj potvrđenih zaraženih u SAD-u udvostručio se u posljednjih 18 dana i sada, sa više od milion oboljelih, predstavlja trećinu svih slučajeva zaraze novim koronavirusom u svijetu.

Međutim, stručnjaci smatraju da je stvarni broj zaraženih puno veći s obzirom da nedostaje kapaciteta za testiranja zbog manjka kvalifikovanih ljudi i opreme, javlja Reuters.

Oko 30 posto slučajeva zabilježeno je u državi New York, epicentru epidemije u SAD-u, a slijede države New Jersey, Massachusetts, Kalifornija i Pennsylvania.

Broj zaraženih u svijetu je prešao tri miliona ljudi. Najviše slučajeva zaraze je u SAD-u, a slijede Italija, Španija i Francuska. Najviše zaraženih po glavi stanovnika imaju Španija, Belgija, Švicarska i Italija, a SAD je na petom mjestu.

(FENA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related