Odgođena revijalna vožnja za sve generacije “Ajvatovica na dva točka”

Date:

Ajvatovica-na-dva-tocka-768x576.jpg - Odgođena revijalna vožnja za sve generacije
Foto/Radiodonjivakuf.com.ba: Sa prošlogodišnje vožnje

Manifestacija 510. “Dani Ajvatovice“ svečano je otvorena sinoć u Pruscu kod Donjeg Vakufa, pod motom “Vjerom i tradicijom do harmonije u društvu i prirodi”.

U okviru sutrašnjeg programa, u Pruscu, na platou Ajvatovice, biće obavljen sabah-namaz u 4.30 sati.

Za 10.00 sati na istom mjestu trebalo je početi održavanje Omladinskog kampa, što je zbog najavljenih padavina odgođeno za narednu subotu, 27. juna.

Organizatori su saopćili da je i revijalna vožnja za sve generacije  “Ajvatovica na dva točka”, koja se već treću godinu organizuje u saradnji sa Biciklističkim klubom “Sabahudin Duzić Tetak”, također odgođena.

O novom terminu održavanja ove vožnje javnost će biti naknadno obaviještena.

Zbog aktuelne pandemije, programi ovogodišnje Ajvatovice trajat će kraće u odnosu na prethodne godine, sa smanjenim brojem programskih sadržaja, učesnika i posjetilaca, uz poštivanje važećih mjere zaštite zbog koronavirusa. 

Planirano je više od četrdeset programskih sadržaja, od kojih po deset kulturnih i edukativnih, sedam vjerskih, isto toliko sportsko-rekreativnih, te četiri sadržaja humanitarnog karaktera, koji će biti izvedeni u osam općina na području Muftijstva Travnik.

Centralni događaj u obilježavanju ove manifestacije bit će 28. juna, kada će vjernici iz BiH i inostranstva krenuti put Ajvaz-dedine stijene i Ajvatovičke livade, gdje će biti upriličen prigodan vjerski program.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related