Odjel za brak i porodicu MIZ Kakanj: Seminar sa radnim sastankom „Komunikacija i koordinacija u timskom djelovanju“

Date:

U okviru aktivnosti Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kakanj održan je seminar sa radnim sastankom „Komunikacija i koordinacija u timskom djelovanju“, uz prisustvo 20 koordinatorica iz džemata sa područja medžlisa.

Cilj seminara je bio unaprijediti vještine komunikacije i timskog djelovanja te motivisati koordinatorice za nastavak angažmana.

Tokom radnog dijela sastanka urađena je analiza dosadašnjih aktivnosti. Također, ponuđeni su prijedlozi te je usaglašen plan za narednu godinu.

Ovom prilikom je koordinatorica i voditeljica savjetovališta Elvedina Plasto prezentirala rad Savjetovališta za brak i porodicu.

– Predstavili smo urađeno kako bi koordinatorice upoznali i potaknuli da na terenu budu kontakt osobe i zajedno sa imamom  podrška porodicama – navela je Plasto ovim povodom.

Značajnu podršku Odjelu i aktivnostima pruža i glavni imam Sulejman-ef. Čeliković, koji je uzeo aktivno učešće i na seminaru, te uputio motivacijske poruke i konkretne smjernice za nastavak djelovanja.

Seminaru je prisustvovala i voditeljica Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice dr. Safija Malkić. Ona je ovom prilikom govorila na temu „Komunikacija i misijsko djelovanje“.

Kroz interaktivnu radionicu o vještinama aserativne komunikacije prisutne je vodila mr. Amra Abaz.

Učesnice seminara su u evoluacijskom dijeli izrazile svoje zadovoljstvo i želju da se ovakvi vidovi edukacije uvrste u plan za narednu godinu.

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kakanj realizuje brojne aktivnosti, a na nivou medžlisa aktivno djeluju 22 koordinatorice u džematima. U okviru redovnih aktivnosti, organizuju se halke Kur'ana i edukacije iz različitih oblasti, zatim prigodni programi povodom značajnih datuma, podrška imamu i džematskom odboru,  te okupljanje i druženje žena.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related