Održan humanitarni golf turnir u organizaciji ABF

Begoviću su se pridružili brojni prijatelji iz svijeta sporta, među kojima su i Petr Čech, John Terry, Roberto Di Matteo, Jamie Redknapp, jedan od najpopularnijih kriket igrača Kevin Pietersen, bivši kapiten engleske ragbi reprezentacije Matt Dawson, David James, Carlo Cudicini i mnogi drugi.

U sportskom dijelu sudjelovalo je 18 ekipa s četiri igrača, a na kraju je slavila četvorka koju je predvodio dojučerašnji kapiten Chelsea John Terry. Nakon toga održana je i aukcija sportskih memorabilija, saopćili su iz ABF.

– Moram priznati da sam oduševljen kako su ljudi reagovali na naš poziv. Odziv je bio sjajan i moram se zahvaliti svima koji su došli i koji su podrška našoj Fondaciji. Nadam se da ćemo golf turnir pretvoriti u tradicionalni i već imamo velike planove za narednu godinu. Ovakva dešavanja važna su nam jer pomažu da skupimo sredstva za buduće projekte u BiH i Engleskoj, ali i da ljudima skrenemo pažnju na one kojima je naša pomoć potrebna – kazao je Asmir Begović.

Fondacija Asmir Begović osnovana je prije tri i pol godine s prvenstvenim ciljem pomoći izgradnje i rekonstrukcije sportske infrastrukture u Bosni i Hercegovini i Engleskoj. U našoj zemlji realizirano je nekoliko velikih projekata, između kojih je i izgradnja multifunkcionalnih sportskih terena u Sarajevu i Tuzli. Ove godine ABF će, zajedno s UN-om, sudjelovati u projektu renoviranja sportskog kompleksa u Srebrenici koji bi trebao biti dovršen do oktobra.

(FENA)