Održana promocija knjige “Priče iz Hercegovine”

Date:

Prvo predstavljanje knjige “Priče iz Hercegovine” autora Sanadina Volodera realizovano je u srijedu, 16. juna Morića Hanu na Baščaršiji.

O knjizi su pored autora govorili književnik Ibrahim Kajan, historičar Admir Lisica, a moderator programa je bio Anes Dzunuzović.

Izdavač knjige je Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS, na čijoj su web stranici objavljene informacije o promociji.

U svom obraćanju, Admir Lisica koji je urednik ove publikacije istakao je da autor Voloder već desetak godina piše tekstove o Hercegovini, ali ne samo o Hercegovini.

– Kao historičar iz knjige bi izdvojio tekst o Hivziji Hasandediću, hroničaru Hercegovine, priču o putopiscu Zuki Džumhuru kao tekstove o političaru Džemalu Bijediću – kazao je.

Tokom svog nadahnutog izlaganja, književnik Ibrahim Kajan je istako vrijednost sabiranja publicističkih radova u knjige kao oblik kulture pamćenja.

– Zašto su bitne ovakve knjige? Publicističke knjige su rijetke jer publicisti objavlju svaki dan. Rijetko se desi da pojedinci izdvoje ono što smatraju važnim i da sredina to prepozna – istakao je.

Na kraju promocije prisutnim se obratio autor knjige koje se zahvalio na posjeti i svima onima koji su pomogli da knjiga izađe iz štampe.

FB_IMG_1624001107741.jpg - Održana promocija knjige “Priče iz Hercegovine”

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related