Održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Livno

Date:

U edukativnom prostoru džamije Ćurčinice, 6. februara 2022. godine, s početkom u 10.30h, održana je redovna sjednica Skupštine MIZ Livno. Za predsjedavajućeg sjednicom izabran je Mirsad Cero, a uvodno ašere proučio je Husein ef. Topalović.

Na početku sjednice glavni imam MIZ Livno, hfz. Mahir ef. Kevrić izložio je izvještaj o radu medžlisa, govorio o vjerskim aktivnostima, radu sa džematlijama, radu svih pojedinačnih odjela koji djeluju ispred medžlisa. Prezentirao je aktivnosti mekteba iz protekle godine, pohvalio kontinuitet aktivnosti mreže mladih, te ukazao na trud i rad Odjela za brak i porodicu koji iz godine u godinu reda izuzetne rezultate. Nabrojao je brojne humanitarne aktivnosti koje su obilježile prethodnu godinu, a govorio je i o održavanju vakufske imovine čemu je Medžlis posvetio veliku pažnju u svome radu.

Predsjednik Medžlisa IZ Livno, Dževad ef. Hadžić detaljno je izložio finansijski izvještaj, ukazao na probleme i prepreke sa kojima se medžlis suočavao u periodu pandemije, a koje su uspješno prevaziđene, te nisu znatno otežale poslovanje medžlisa. Predsjednik je izložio i plan unapređenja vakufske imovine kojim bi se MIZ Livno finansijski stabilizrao i osiguralo sigurnije finansijsko poslovanje u budućnosti.

Izvještaj o radu igraonice “Bubamarice” izložila je muallima Šejla Mujić Kevrić, koja se tokom izlaganja zahvalila podršci Rijaseta IZ, odnosno Uprave za mekteb, na čelu sa dr. Enesom Svrakom, bez koje bi rad igraonice bio izuzetno težak, a vjerovatno i nemoguć. Što se tiče rada, igraonica je imala uspješnu godinu, kako finansijski, tako i na planu rada i aktivnosti sa polaznicima.

Skupštini je prisustvovao i muftija mostarski, mr. Salem ef. Dedović, koji se na kraju sjednice obratio prisutnima i napravio kratku evaluaciju rezultata rada Medžlisa IZ Livno. Muftija je pohvalio organizaciju same sjednice, istakao koliko je važno postojanje organiziranog rada naše Zajednice, od najmanje jedinice džemata a onda i svih ostalih organizacionih jedinica, jer se time pokazuje snaga i kvaliteta rada Zajednice. Najveći akcenat muftija je stavio na aktivnost iz plana rada medžlisa u kojem je navedeno pravljenje monografije vakufa na području MIZ Livno, što je ujedno bio i prijedlog samog muftije, kako bi medžlis mogao dati i znanstveni doprinos kulturnom naslijeđu ovog kraja.

Sjednica je završila uručenjem simbolične hedije uvaženom muftiji mr. Salem ef. Dedoviću od strane Odjela za brak i porodicu, za nesebičnu podršku u radu Medžlisa IZ Livno. Hediju je uručila muallima Šejla M.K. a riječ je o levhi rađenoj tehnikom zlatoveza koju su izradile aktivne članice sekcije zlatoveza datog odjela.

(Preporod.info)

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related