Održana redovna Skupština Medžlisa IZ Srebrenik

Danas (srijeda) 22. februara, 2017. godine u džamiji džemata Kiseljak održana je redovana Skupština Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik. Na samom početku prisutne je poselamio Sead-ef. Hodžić – sekretar I.O. Medžlisa IZ-e Srebrenik i poželio svima dobrodošlicu, da se lijepo i ugodno osjećaju, te ih podsjetio na nadležnosti skupštine. Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo, nakon što je izabrano od strane skupštine: Omer-ef. Majstorović – predsjednik, a za zamjenika izabran je Karić Hamzalija. U sklopu dnevnog reda Skupština je razmatrala sljedeće izvještaje:

– Razmatranje Izvještaja o radu Izvršnog odbora za 2016. godinu, razmatranje finansijskog izvještaja za 2016. i Plana rada za 2017. godinu, te

– Razmatranje Izvještaja o radu vjersko-prosvjetne službe za 2016. godinu,

U sklopu Izvještaja o radu Izvršnog odbora za 2016. godinu, kojeg je podnio skupštini predsjednik I.O. Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović, izdvojio je najvažnije elemente te predstavio plan rada Medžlisa za 2017. godinu. Nakon kvalitetne rasprave usvojen je Izvještaja o radu Izvršnog odbora za 2016. godinu, kao i plan rada  za 2017. godinu sa predloženim sugestijama za bolje finansijsko poslovanje Medžlisa.

Nakon usvojenog Izvještaja o radu Izvršnog odbora predsjedavajući skupštine je pozvao glavnog imama Medžlisa Srebrenik Refik-ef. Hodžića da podnese izvještaj vjersko-prosvjetne komisije za 2016. godinu, kao i plan rada za 2017. godinu.

Nakon što je glavni imam podnio Izvještaj o radu glavnog imama za 2016. godinu, te predstavio plan rada za 2017. godinu, prisutni članovi skupštine su jednoglasno usvojili i Izvještaj i plan rada Medžlisa za 2017. godinu.

Na kraju koristimo priliku da se zahvalimo imamima, mutevelijama, blagajnicima, članovima džematskih odbora i džematlijama na radu, ozbiljnosti i požrtvovanosti, odnosno na  zajedničkom radu, trudu i zalaganju. Molimo Allaha da ih sve obilato nagradi. Amin!

D.B.