Održano 9. takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog

U Medresi “Osman-ef. Redžović” na Velikom Čajnu kod Visokog jučer je održano 9. takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog za učenika 8. i 9. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola.

Na takmičenju je učestvovalo 11. učenika u kategoriji 8. razreda i 11. učenika u kategoriji 9. razreda, te 10 učenika u kategoriji 1. razreda srednjih škola sa područja Muftiluka sarajevskog.

Prije samog takmičenja prisutnim takmičarima i njihovim profesorima u ime Muftijstva sarajevskog obratio se stručni saradnik dr. Samed Omerdić, koji je poželio dobrodošlicu učenicima i profesorima, upoznao ih s tokom takmičenje, zaželio im sreću i uspjeh i proglasio tamičenje otvorenim.

U svojstvu domaćina takmičenja direktor Medrese “Osman-ef. Redžović” mr. Dženan-ef. Handžić prisutnima je uputio riječi dobrodošlice u Medresu, upoznao ih o njenom radu, te iskazao čast što je ova školska ustanova već tradicionalno domaćin takmičenja iz Islamske vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog.

Na takmičenju su postignuti sljedeći rezultati:

Kategorija osmih razreda osnovnih škola:

– Prvo mjesto, Ena Čustović, OŠ “Aleksa Šantić”, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Meliha Alibašić;

– Drugo mjesto, Tarik Dacić, OŠ “Pofalići”, Sarajevo, vjeroučitelj prof. Selim Kalafat;

– Treće mjesto, Taha Žgalj, OŠ “Hamdija Kreševljaković” Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Amela Bahtijarević.

Kategorija devetih razreda osnovnih škola:

– Prvo mjesto, Lamija Špiodić,  OŠ “Mustafa Busuladžić”, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Lejla Agović;

 Drugo mjesto, Ali Pepić,  Prva osnovna škola, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Emina Memišević;

– Treće mjesto, Hodžić Emina,  OŠ “Muhsin Rizvić”, Fojnica, vjeroučitelj prof. Softić Salih. 

Kategorija prvih razreda srednjih škola:

– Prvo mjesto, Anisa Selimović, Srednja medicinska škola Jezero, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Emina Dacić;

– Drugo mjesto, Amina Crnčalo, Treća gimnazija, Sarajevo, vjeroučiteljica prof. Esada Grabus;

– Treće mjesto, Lamija Velispahić, Gimnazija Muhsin Rizvić, Kakanj, vjeroučiteljica prof. Samra Karamustafić.

Učenicima i profesorima koji su osvojili prva tri mjesta u svojim kategorijama uručene su diplome i novčane nagrade, a svim učenicima prigodni pokloni, prenosi Muftijstvo sarajevsko.

Nakon proglašenja pobjednika, upućene su čestitke svim učenicima i profesorima koji su učestvovali na takmičenju Islamske vjeronauke, a posebne čestitke i pohvale upućene su pobjednicima koji će predstavljati Muftijstvo sarajevsko na finalnom takmičenju na nivou Rijaseta IZ-e. u BiH. 

Kao počasni gost takmičenja bio je dr. Junus Keleš, savjetnik za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske, koji je dao podršku i prigodnim poklonima nagradio sve učenika i profesore.

Dr. Junus Keleš je zahvalio i čestitao svim učenicima na usvojenom znanju i pokazanom zalaganju, a profesorima Islamske vjeronauke na njihovoj čestitosti i ustrajnosti da na mlade generacije prenesu svoje znanje i iskustvo.

(Preporod.info)